Fonksiyonel Gıda Nedir?
Görünüşleri günlük hayatta her zaman tükettiğimiz gıdalara benzemesinin yanında yediğimizde sağlığımız için fayda sağlayan gıdalara fonksiyonel gıda denilmektedir.
Uluslararası Yaşam Enstitüsü (ILSI) tarafından da fizyolojik olarak aktif gıda bileşenleriyle sağlık üzerinde olumlu etkiler oluşturan gıdalar olarak tanımlanmıştır (ILSI 2011).
Fonksiyonel Gıdalar Ne İçin Kullanılır?
Vücudumuzun temel besin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde ilave faydalar sağlar.
Vücudumuzun biyolojik savunma mekanizmasını güçlendiren, antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikalleri yakalayarak oksidatif stresle ilişkili kardiyovasküler ve nörodejenaratif bozukluklardan korunmaya yardımcı olur.
Özetle; Günlük beslenmede tüketemediğimiz tüm faydalı gıdaları temel gıdalar ile tüketerek çok daha sağlıklı bir hayata sahip olmamızı sağlar.
Fonksiyonel Gıdaların Özellikleri
Fonksiyonel gıdalar; ilaç, hap, kapsül, besin takviyesi vb gibi formlarda olmayıp normal meyveler ve sebzeler, tahıllar, içecekler, takviye edici gıdalar, zenginleştirilmiş ve geliştirilmiş gıdalar gibi besinlerden oluşmaktadır. Normal günlük beslenmenin bir parçasını oluşturmaktadır. Bu yüzden, kontrolsüz olarak ve fazlaca tüketildiğinde güvenli değildir.
İlaç, hap, kapsül, besin takviyesi vb. gibi formlarda değillerdir.
Meyve, sebzeler, tahıllar, içecekler, zenginleştirilmiş ve geliştirilmiş gıdalar gibi besinlerdir.
Normal günlük beslenmenin bir parçasını oluştururlar.

Antosiyanin Nedir?
Antosiyaninler antioksidan aktivite gösteren fenolik bileşiklerdir.
Antosiyanin alınımının sağlık üzerine olumlu etkileri birçok çalışmayla rapor edilmiştir.
Bizi ziyaret edin
Yeşilköy Mh. Eski Halkalı Cd.
10/3 Flor Plaza A Blok Kat:2
BAKIRKÖY / İSTANBUL